OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i ugn med teriyaki, sesamfrö och pak choi Fotograf: Norwegian Seafood Council

Med bara fem ingredienser lagar den här laxrätten sig själv i ugnen på endast 20 minuter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 175 grader.

  • Skölj pak choien noggrant, skär den i mindre bitar och blanda den med hälften av teriyakisåsen.

  • Lägg blandningen i botten på en smord form.

  • Placera laxen ovanpå pak choien.

  • Täck laxen med den återstående teriyakisåsen.

  • Tillaga i mitten av ugnen i 15 min.

  • Under tiden, rosta sesamfröna lätt i en varm panna.

  • Strö sesamfrön över laxen och tillaga i ytterligare 5 minuter.

Servera med ris eller nudlar.