OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt kolja med apelsinsås Fotograf: Russel French

När man steker fisk ger en blandning av smör och olja det bästa resultatet. Smör ger smak och oljan tillåter hög stektemperatur.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Blanda samman vetemjöl, paprikapulver och peppar.

  • Torka fiskfiléerna och vänd dem i blandningen av vetemjöl och kryddor.

  • Stek fisken i en blandning av smör och olivolja. 

  • Lägg fiskfiléerna på ett varmt fat när de är färdigstekta.

Apelsinsås

  • Finhacka löken, fräs den i smör eller olja till den är mjuk. 

  • Tillsätt sen fiskbuljong, apelsinjuice och rivet apelsinskal. 

  • Koka upp såsen och låt koka ett par minuter innan du tillsätter matlagningsgrädden. 

  • Låt såsen koka 8–10 minuter så att den tjocknar något. 

  • Smaka av med salt och peppar. Den kan också redas med maisenamjöl.

  • Garnera med färsk basilika precis före servering.

Tips!
Om du vill ha en blank sås kan du sila den efter kokning. 

Kokta grönsaker, råris, vanligt ris eller kokt potatis funkar alla som bra tillbehör.