OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Marinerade räkor med couscous och grillade grönsaker Fotograf: John Montana

Lätt och fräsch sommarrätt med marinerade räkor, grillade grönsaker och couscous smaksatt med mynta.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär paprikan i klyftor och skär zucchini och aubergine i tunna skivor.

  • Pensla zucchini, aubergine och paprikaklyftorna med olja och grilla dem.

  • Skär de grillade grönsakerna i ca 2 cm stora fyrkanter och strö över salt och peppar.

  • Koka couscous enligt anvisningarna på paketet, blanda i den finhackade myntan och rör ihop.

  • Blanda räkorna med olivolja, limesaft, citronsaft, koriander, salt och peppar.

  • Lägg couscousen i botten på ett serveringsfat eller i en skål, lägg över de grillade grönsakerna och lägg de marinerade räkorna överst.

  • Garnera med limeskivor.