OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Skagenröra lätt Fotograf: Anna Skoog

Skagenröra är en riktig klassiker. I den här varianten har vi jagat kalorier åt dig som vill äta lätt och gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Tina räkorna.

  • Blanda ihop kvarg, crème fraîche, majonnäs, senap, chilisås, 1 tsk citronsaft och dillen i en skål.

  • Hacka räkorna grovt och vänd ner dem i röran.

  • Låt allt stå kallt en stund så att smakerna får mogna.

  • Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med bakad potatis.

I Sverige är kvarg mer känt som Kesella.