OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Spagetti med räkor, tomat och getost Fotograf: Anna Skoog

Du kan göra mycket gott om du har lite norska räkor. Den här spagettin med räkor, getost, vitlök och pinjenötter är riktigt läcker.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Tina räkorna.

  • Koka spagettin i saltat vatten.

  • Skär bort eventuella kanter på getosten och smula den, ställ åt sidan så länge.

  • Skala och finhacka vitlöken.

  • Halvera tomaterna.

  • Fräs vitlöken på mycket svag värme i olivoljan i cirka 2 minuter utan att den får färg.

  • Tillsätt tomater och örter.

  • Häll på cirka 1 dl av kokvattnet från pastan och låt det puttra ihop i cirka 1 minut.

  • Blanda såsen med pastan.

  • Smaka av med salt och svartpeppar.

  • Strö över räkor, getost och pinjenötter precis innan servering.