OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Räkburgare Fotograf: Anna Skoog

Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna och hacka dem.
  • Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke, låt svälla en stund.
  • Skala och finhacka under tiden löken.
  • Blanda räkor, ägg, löken, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma fyra räkbiffar.
  • Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida.
  • Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa.
  • Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.

Dressing

  • Blanda lätt créme fraiche och lättmajonnäsen i en skål.
  • Blanda ner den pressade vitlöken, senapen, sockret, hackad dill, skalet och juicen från en halv citron.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg salladsbladen på hamburgerbröden och klicka på såsen. Lägg på räkburgarna och fördela lök samt gurka på räkburgarna.