OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Inkokt skrei med spetskålsallad Fotograf: Joel Wåreus

Vill du prova inkokt skrei ska du förbereda den dagen innan. Passar bra både som förrätt (8 personer) eller huvudrätt (4 personer).

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dagen före: Skiva citronen. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra tills det svalnar. Sila av citronskivor och dillstjälkar från lagen. 

  • Dela fisken i portionsbitar. Förrätt: 60 g. Huvudrätt: 120 g.

  • Koka upp lagen och slå det på skreibitarna så att det täcker. Lägg över en plastfilm så att det kokar vidare i formen. Låt dra i minst 24 timmar.

  • Serveringsdagen: Finstrimla spetskål och koka i lättsaltat vatten i 30 sek. Kyl ner kålen och låt det rinna av ordentligt.

  • Vispa upp crème fraîche och riv i limeskal (inte det vita under skalet). Salta och peppra.

  • Finhacka rödlök och blanda med olja och saft från lime, vänd ner forellrom.

  • Lägg upp som på bilden med spetskålsallad, forellromvinägrett och garnera med machésallad.