OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sommarsallad med torsk Fotograf: Ingvar Eriksson

Det bästa med försommaren är nog ändå primörerna. Den här fräscha, matiga sommarsalladen är lättlagad och avnjuts bäst en ljus sommarkväll.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Baka i ugnen på 150 grader i 10-15 minuter.
  • Mixa under tiden örter, 3 msk citronsaft och olivolja till en grön dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll dressingen över den varma fisken och ställ åt sidan.
  • Koka potatis. När den kallnat, dela den i halvor.
  • Koka primörerna lätt och skölj av med kallt vatten.
  • Koka ägg och vaktelägg, skala och dela i halvor.
  • Skölj av salladen och lägg ut den på ett serveringsfat.
  • Lägg på primörer, potatis, torsk, ägghalvorna, ansjovis och kapris.
  • Salta och peppra, ringla över lite olivolja.
  • Garnera med lite ätbara blommor, t.ex. viol eller ringblomma.
  • Servera med en citronklyfta och ett gott bröd.