OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sashimi av norsk fjordörret med ponzusås Fotograf: Norwegian Seafood Council

I Japan använder man ponzusås till sashimi. Med detta recept kan du välja att göra såsen själv eller köpa den färdig i butiken.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär fisken i tunna skivor och lägg dessa på ett fat.

  • Skär melon i fina tärningar.

  • Blanda olivolja, socker, salt och peppar, och vänd i melonkuberna.

  • Strö kuberna över fisken.

Ponzusås

  • Finhacka ingefära, chili, vitlök och körvel.

  • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåp tills servering.

  • Sila blandningen och servera i en skål.

  • Såsen kan lagras i en vecka i kylskåp.

  • Du kan också köpa färdig ponzusås i butiken.

Servera fjordörret och melonen med lite ponzusås droppat på, med resten av såsen vid sidan som dipp.

Tips: Cantaloupe-melon kan bytas ut mot en annan söt melon. Använd en melonsked om du vill ha kulor istället för kuber.