OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lasagne med lax Fotograf: Astrid Hals

Byt ut kött mot lax, och vips så har du en god och nyttig lasagne! Du kan också använda andra typer av fisk, eller kombinera med skaldjur. Perfekt till helgen!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 200 °C.

  • Skär laxen i tärningar och finhacka lök. 

  • Koka löken och laxen i vitt vin i två minuter.

  • Sila av laxen och löken, och häll tillbaka vinet i kastrullen.

Ostsås

  • Vispa samman vetemjöl och fiskbuljong, och häll i tillsammans med vinet.

  • Tillsätt grädde, och låt såsen koka ett par minuter.

  • Rör därefter ned två tredjedelar av osten, och smaka av med salt och peppar.

Tomatsås

  • Finhacka vitlök och stek i smör tills den är mjuk

  • Rör i grovhackade tomater och tomatpuré, och låt koka i 3-5 minuter.

  • Smaka av med salt och cayennepeppar.

  • Blanda försiktigt i lax och lök i såsen.

  • Lägg tomatsås, ostsås och lasagneplattor i lager i en smord, ugnsfast form.

  • Toppa med ostsås, och strö över resten av osten.

  • Grädda lasagnen i ugnen i 20-25 minuter.

Servera lasagnen med sallad på sidan.