OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Socker-saltad norsk fjordörret med fänkålssallad Fotograf: Norwegian Seafood Council

Sockersaltning är ett spännande tillagningssätt som ger fisken en speciell smak, perfekt för lätt upphettning. En lätt fänkålssallad är gott till.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 80°C.

  • Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter.

  • Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar.

  • Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fisken har en inre temperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.

Fänkålssallad

  • Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar.

  • Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).

Servera fjordörret med fänkålssallad och garnera med färska örter om du har.