OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt ishavsröding med aioli Fotograf: Bengt Wilson

Fram med grillen! Grillad ishavsöring med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis passar fint till.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Rensa fisken och krydda med salt och nymald peppar.
  • Lägg på varm grill och låt steka ca 4 minuter på varje sida. Håll fisken varm på sidan av grillen.
  • Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  • Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.

Aioli:

  • Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa. 
  • Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft. 
  • Servera gärna med lite kokt potatis.