OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Litet laxpaket med potatispuré och kantareller   Fotograf: Jenny Grimsgård

Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka tills den är mjuk.

  • Häll av vattnet och lägg ner smör och mjölk och mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.

  • Riv bakplåtspapper i ark som är ca 25x25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra, ringla över lite olivolja och lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin.

  • Vik sedan ihop till ett litet paket och bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i ca 10–15 min. 

  • Under tiden steker du kantarellerna i smör, tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar.

  • Servera paketen med purén och kantarellerna.

Tips: jättegott med lite pressgurka till!