OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Apelsinbakad norsk lax Fotograf: www.spisa.nu

Vill du ha en supergod, lättlagad sommarlunch? Prova den här fräscha apelsinbakade laxen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 200°.

  • Tvätta och finriv apelsinskalet.

  • Skär laxsidan i 4 bitar. Lägg i en smord ugnssäker form.

  • Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra.

  • Stek i mitten av ugnen ca 12 minuter.

  • Sila de svarta bönorna under rinnande vatten.

  • Finhacka schalottenlök och sötmandel.

  • Halvera tomaterna. Finhacka rosmarin.

  • Blanda ihop allt med ruccolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar.

  • Låt dra i 5 min.

  • Lägg upp den färdiga laxen tillsammans med bönsalladen.

  • Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln.

  • Servera.  

Källa: www.spisa.nu