OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i ugn med chili, lime och ingefära Fotograf: Norwegian Seafood Council

Lax i ugn med chili, lime och ingefära. Klart på 20 minuter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 175 grader.

  • Smörj en ugnsform med en skvätt olja och lägg laxen i formen.

  • Kärna ur chilin. Om du vill ha en mildare hetta, skölj den under ljummet vatten. 

  • Skiva chili, lime och ingefära tunt och placera ingredienserna på laxen.

  • Ta ut formen ur ugnen och garnera med koriander.

Servera med en nudelsallad eller kokt ris.