OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxsandwich Fotograf: Lina Eriksson

Den här rätten har lite asiatisk touch med ingefära, citongräs och chili. Lätt att göra till många och passar fint till en fräsch sommarmiddag.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dela laxen på hälften och lägg i en långpanna med skinnsidan ner. Slå över sojan.

  • Riv ingefäran och citrongräset fint på ett rivjärn och gnid in i köttet.

  • Skär chili i tunna ringar och strö på laxen. Riv över skal från 1 lime.

  • Vänd på laxen så att all smak fastnar på fiskens köttsida.

  • Lägg över på folie med köttsidorna mot varandra. Linda folien tätt runt laxen.

  • Lägg på grillen och baka i ca 10 minuter på varje sida.

  • Dela limen i halvor och grilla med snittytan nedåt.

  • Dra skinnet av laxen och pressa sedan limen över den färdiga fisken.