OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Panerad torsk med tomat och paprika Fotograf: Synøve Dreyer

Stekt torsk med stekt tomat och paprika är en spännande och annorlunda kombination. Här kommer ett smakfullt och enkelt recept med få ingredienser.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär torsken i portionsbitar.
  • Blanda mjöl, salt och cayennepeppar, och vänd fiskbitarna i blandningen.
  • Skålla tomaterna genom att skära ett kryss på toppen, sänka ned i kokande vatten ett par minuter och sedan dra över med iskallt vattem. Dra av skinnet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  • Skär paprika i tärningar.
  • Stek fisken gyllenbrun och genomstekt i en blanding av olja och smör i ungefär 3 minuter.
  • Lägg bitarna åt sidan på ett fat och håll dem varma.
  • Stek tomat och paprika 1-2 minuter i fettet från fisken.
  • Bland saften från en citron med vatten, häll over grönsakerna och låt det dra i 5 minuter.

Servera torsken med grönsakerna och kokt potatis vid sidan av. Dekorera gärna med färska örter.