OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Matig räksallad Fotograf: Anna Skog

Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tina räkorna.
  • Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Strö över flingsalt och ringla över 1 msk olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
  • Gör under tiden dressingen.
  • Mellankoka 2 av äggen, skala och skär i klyftor.
  • Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. 
  • Skiva sellerin.
  • Skala och skär ringar av rödlöken.
  • Skölj spenaten.

Lägg upp allt på ett fat och servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.

Grön dressing

  • Koka upp vatten i en kastrull.
  • Koka 1 ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke.
  • Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan.
  • Mixa med stavmixer och tillsätt oljan (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås.
  • Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.