OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad skrei med tomat och vitlök Fotograf: Roland Persson

Ugnsbakad skrei med medelhavssmakerna vitlök och tomat är en bra rätt att bjuda familj eller vänner på när du inte vill stå i köket hela dagen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 200°C.

  • Rimma skreien enligt denna anvisning.

  • Skär löken i tärningar, skiva tomaterna och finhacka vitlöken och chilin.

  • Fräs lök och vitlök i lite olivolja tills de tagit färg.

  • Tillsätt chili och tomatpuré och fräs med löken en liten stund.

  • Häll på vitt vin och smaka av tomatsåsen med socker, salt och peppar.

  • Lägg den hela biten skreifilé och tomatskivorna i en ugnsfast form.

  • Tillaga i ugnen ca 20 minuter, till innertemperatur 50–55°C.

  • Fördela sen den varma tomatsåsen runt skreien, häll över olivolja, strö över hackad timjan och servera med bröd.