OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt torsk med potatis- och äggröra Fotograf: Joel Wåreus

Ibland har man ett par kokta ägg och potatisar över. Då är det lätt att panera och steka lite torsk och svänga ihop en äggröra. Ett tips när du ska steka mager fisk är att panera den med grovt rågmjöl. Det blir bäst.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Hacka löken och de kokta äggen.

  • Tärna den kokta potatisen.

  • Blanda alltsammans i en tjockbottnad kastrull.

  • Tillsätt 200 g smör och värm försiktigt.

  • Mot slutet tillsätt hackad dill, persilja och en liten burk hackad ansjovis.

  • Panera under tiden fyra lika stora bitar norsk torsk i grovt rågmjöl.

  • Stek på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.

  • Smaka av potatis- och äggröran med salt och peppar.

  • Lägg upp röran på tallrik med en bit torsk ovanpå, gärna med skirat smör till.

  • Servera genast.