OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Torskrullader fyllda med skaldjur Fotograf: Ingvar Eriksson

Torskrullader fyllda med skaldjur är trevligt till drinken eller som en liten förrätt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Tillagningstid: 15 minuter om torsken har frysts i förväg.

  • Rimma den tinade torsken genom att gnida in den i salt. Plasta in den och lägg den i frysen i ca 4-5 timmar.

  • Pilla sedan ur det kokta krabbköttet och grovhacka det tillsammans med räkorna och lägg i en bunke.

  • Blanda i kvarg, t.ex. Kesella, den hackade löken och den skurna dillen, rör ihop till en lätt krämig röra och smaka av med citron, salt och peppar.

  • Ta ut torsken och skär den på längden i 3 mm tunna skivor, gärna med en skärmaskin eller med en riktigt vass kniv.

  • Ta en klick skaldjursröra och linda in den i torskskivan, lägg den på en bit pumpernickel och toppa med lite laxrom.

Om du inte har möjlighet att frysa fisken kan du skära ett par kuber/skivor och varva: Bröd, röra, fiskkub, röra och toppa med lite rom och dekorera med en dillkvist.