OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Bookmaker på hälleflundra Fotograf: Ingvar Eriksson

Fisk är bra om du ska laga mat till många. Det här receptet är anpassat för 10 personer.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Finhacka rödlöken och blanda den med de skalade räkorna och crème frâiche. 

  • Tillsätt dijonsenapen och ca 2 msk riven pepparrot. 

  • Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.

  • Skär hälleflundran i ca 2 cm tjocka skivor, salta lätt och låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.

  • Plocka salladsbladen och skiva tomaterna.

  • Skiva lantbrödet och stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja, fortsätt sedan att steka fisken. 

  • Stek fisken ca 2 min på varje sida.

  • Bygg sedan ihop din egen bookmaker sandwich.