OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillad gravlax med varm mandelpotatissallad Fotograf: Norwegian Seafood Council

Grillad gravlax är en delikatess i sig själv, men om du gör en en varm potatissallad och en fräsch sallad med alfalfagroddar vid sidan av får du en fantastisk måltid.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär gravlaxen i serveringsbitar

  • Pensla bitarna med olja och grilla i ca. 1 minut på varje sida. 

  • Lägg körsbärstomaterna i lite grillfolie och grilla till de är värma.

Potatisallad

  • Låt äggulan bli rumstempererad.

  • Tillsätt salt och vitvinsvinäger, och späd sedan försiktigt med olja medan du vispar kraftigt hela tiden. Såsen ska bli lika tjock som majonnäs.

  • Tillsätt socker, senap, peppar och finhackad dill.

  • Koka mandelpotatisarna, skala dem och skär i skivor.

  • Bland potatisskivorna med såsen medan den fortfarande är varm.

Sallad

  • Koka de gröna bönorna i vatten ca. 1 minut och skölj dem i kallt vatten.

  • Skär rättikan i tunna skivor och blanda med den gröna bönorna och alfalfagroddarna.

  • Ringla över olivolja, salta och peppra.

Servera den grillade gravlaxen med körsbärstomater, potatissallad och sallad vid sidan av.