OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i purjolök Fotograf: Lina Eriksson

Det här är lite pyssel eftersom du ska slå in laxen i ”ark” av purjolök. Vi lovar att det är värt besväret och dina matgäster kommer att göra vågen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Snitta purjolöken längs med utan att skära helt igenom.

  • Klä av i 4 stora ark och koka hastigt i lättsaltat vatten, kyl.

  • Strimla resten av purjolöken fint och stek den mjuk på låg värme med en klick smör.

  • Krydda laxen med salt och svartpeppar, toppa med strimlad purjolök och slå in i purjolöksarken.

  • Olja folien, lägg i purjolökslaxen och vik ihop.

  • Baka på grillen i ca 10-15 min.

  • Bryn smöret och sila igenom en finmaskig sil.

  • Blanda smöret med räkor och hackad dill.

  • Toppa laxen med räkorna och servera med en halv citron.