OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i folie med färsk lök, fänkål och senap Fotograf: Norwegian Seafood Council

Lax i foliepaket är perfekt middag för varma sommardagar. Den tillagar sig själv på grillen på bara 10 minuter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dela laxen i 4 bitar.

  • Skala vitlöksklyftorna och skär dom i tunna skivor. Kärna ur chilifrukterna och skär dom i tunna skivor. Skala ingefäran och riv den fint, ca 2 msk

  • Blanda kokoskrämen med limesaft, vitlök, chilis, sambal oelek, soya samt ingefäran.

  • Salta och peppra laxen och lägg den på 4 st smörade folieark med pak choi i botten. Fördela kokosröran över laxen och strö över koriander. Vik ihop foliepaketen.

  • Grilla i ca 10-15 minuter.