OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk fjordörret med risoni Fotograf: Tom Haga

Risoni är pasta som ser ut som ris. Den får lätt smak av andra ingredienser i gryträtter, som i det här receptet på fjordörret i risoni med schalottenlök och morot.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär fisken i tärningar.

  • Finhacka schalottenlök och skär morot i små tärningar.

  • Stek schalottenlök, morot och risoni i smör tills schalottenlök är mjuk.

  • Häll i vitvinsvinäger och reducera tills några droppar kvar.

  • Lägg i kycklingbuljong, lite grann i taget, och låt risonin koka mellan varje gång du lägger i mer buljong.

  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

  • Tillsätt grädde och koka tills du fått en bra konsistens.

  • Lägg i kuberna av fjordörret och låt dem koka i 1 minut i risonin före servering.

Servera fjordörret i risonin med färska örter ovanpå.