OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Bakad skrei med jordärtskocka och picklad grönkål Fotograf: Norwegian Seafood Council

Bakad, norsk skrei tillsammans med jordärtskocka och picklad grönkål bäddar för en rustik och härlig matupplevelse.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Ugnsbaka fisken enligt denna anvisning.

  • Sätt ugnen på 200°C.

  • Skala skockorna och lägg i folie med smör, förslut och baka i ugnen i 40–50 minuter. Mixa släta tillsammans medmisopasta, smaka av med citron och salt. Förvara i en kastrull med lock.

  • Koka ihop socker, vatten och ättika. Kyl ner. Skölj grönkålen och avlägsna roten, strimla kålen så tunt som möjligt och pickla i ättikslagen 30 minuter innan servering.

  • Fördela purén på fyra tallrikar och lyft upp kålen från lagen.

  • Täck purén med kål och avsluta med brynt smör.

  • Servera fisken i mitten tillsammans med en bit citron.