OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk fjordörret med smörsås Fotograf: Norwegian Seafood Council

Fjordörret är en smakrik fisk som med fördel kan serveras rå. Här serveras den i tunna skivor med tjock smörsås och garneras med krasse och laxrom.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dela fjordörretfiléerna i två på längden och skär varje del i 2 mm tunna skivor.

Smörsås

  • Finhacka schalottenlöken och låt den koka upp med vitt vin och vitvinsvinäger. Reducera tills det återstår 2 msk.

  • Stäng av värmen helt och vispa i smöret i omgångar till en tjock, slät sås. Såsen ska inte koka.

  • Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera fjordörretskivorna med smörsås, och garnera med krasse och lite laxrom.