OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ceviche på norsk fjordörret med mango- och kaprissalsa Fotograf: Norwegian Seafood Council

Fjordörret är perfekt för lätt marinerade rätter. Prova detta recept på ceviche där den är marinerad i citron och serveras med en mango och kaprissalsa.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär fjordörret i tunna skivor.

Marinad

  • Krossa fänkålsfrön, blanda med citron- och limesaft och krydda med salt och peppar

  • Pensla fisken med marinaden 10–15 minuter före servering.

Salsa

  • Skär mango och rödlök i tärningar och finhacka gräslök och persilja.

  • Blanda mangon och rödlöken med örterna, kaprisen och oljan.

  • Krydda med salt, peppar, socker och citron- och limesaft.