OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Carpaccio på norska pilgrimsmusslor med sesamdressing och wasabicrème Fotograf: Joel Wåreus

Carpaccio är en perfekt start på en god middag. Alltid lika fräscht och alltid lika enkelt att laga.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skiva de lätt halstrade pilgrimsmusslorna tunt och lägg dem på tallriken.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Finstrimla ingefäran och hacka gräslöken. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  • Ta lite av sojadressingen och vänd ner salladen, de rostade sesamfröna samt räkorna som placeras i mitten. Lägg gärna till någon typ av groddar till salladsskotten.
  • Klicka ut såsen.

Sesamoljedressingen håller i kylskåpet i ca 1 vecka.