OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk kungskrabba med blomkålscreme och citronette Fotograf: Joel Wåreus

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dela krabb-benen och skär i små bitar.

  • Finhacka schalottenlöken och fräs den i rapsolja utan att det tar färg.

  • Tillsätt flytande honung och smaksätt med citronjuice och finrivet citronskal.

  • Plocka blomkålen i buketter och behåll 1/4 till råstekning.

  • Koka resten av blomkålen i grädden tills den är mjuk i ca 20 min.

  • Mixa den slät.

  • Smaksätt med salt och vitpeppar.

  • Råstek blomkålsbuketterna i rapsoljan så att de blir krispiga och får lite färg i ca 5 min.

  • Lägg upp purén med krabban, blomkålsbuketterna och ringla över citronette.

  • Garnera med sallad och körvel.