
Prova skiddrottningen Marit Bjørgens ugnsbakade torsk. God, full med näring och lätt att laga. Perfekt till vardags!
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
Sätt ugnen på 180°.
Skär torsken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
Salta och peppra.
Riv ost och blanda med senap, grädde och finhackad gräslök. Fördela på torsken.
Stek i ugn ca 15 minuter.
Tomaterna
Smörj aluminiumfolie och vik upp kanten.
Dela tomaterna och lägg dem på aluminiumfolien med snittytan upp.
Salta och peppra, strö över hackad basilika och lite olivolja.
Baka i ugn tillsammans med torsken de sista 10 minuterna.
När du serverar lägger du tomaterna på torsken i formen. Servera med pasta eller bröd, strö över lite färsk gräslök.