OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad norsk laks Caesar Fotograf: Eva Hildén Smith

Låt barnen vara med och laga mat. Då äter de också. Den här lilla trevliga laksrätten passar fint som entrérätt eller som en av flera smårätter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Skär laksen i 4 kuber.
  • Salta och peppra laksen, lägg på en ugnsfast form.
  • Skär salladen i mindre bitar.
  • Skär ut filéer ur citronen.
  • Riv parmesanen. 
  • Sätt in laksen ca 7 minuter i ugnen.
  • Blanda samtliga ingredienser till dressingen.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg salladsbladen i botten av 4 små skålar.
  • Fyll på med laks, citron, parmesan och dressing, avsluta med ett träspett.