OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sashimi Fotograf: Synøve Dreyer

Sashimi är färsk fisk och skaldjur som skärs i tunna skivor och serveras utan ris. Servera sashimi med strimlade rå grönsaker och en av de goda såserna.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Gör antingen en dressing eller en enkel sojasås med sesam och lime. Det funkar även bra att använda enbart soja.

Börja med att göra dressingen eller såsen.

Dressing

  • Finhacka lök, saltgurka, selleri och kapris.

  • Blanda de hackade grönsakerna med övriga ingredienser till dressingen.

  • Låt dressingen dra några timmar i kylen.

 Mirin är ett låg alkoholhaltigt risvin som kan köpas i asiatiska butiker.

Sojasås med sesam och lime

  • Blanda sojasåsen med saften av en halv lime och sesamoljan.

Sashimi

  • Skär fisken och pilgrimsmusslorna i tunna skivor.

  • Lägg sen upp dem på ett fat.

  • Servera med dressingen 

  • eller sojasåsen och de grönsaker du tycker är goda.