OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax med citron och risotto  Fotograf: Edelman

Risotto är en traditionell italiensk rätt och här får den sällskap av en mör stekt lax. Receptet är enkelt, men smakerna många.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Finhacka löken och stek den i lite olja tills den blir mjuk.  

  • Tillsätt riset och blanda det väl med löken.

  • Häll i vin, minska värmen och koka tills vinet förångats.

  • Tillsätt grönsaksbuljong, lite i taget.

  • Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en lite tuggmotstånd. 

  • Skär så många bitar av lax som du lagar mat för, och resten i små tärningar.

  • Riv citronskal över de små laxtärningarna och blanda dem i risotton när den är klar.

  • Strö lite salt och peppar över laxbitarna.

  • Stek laxbitarna snabbt i het en stekpanna med olja.

Servera laxen med den nylagade risotton.