OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax och grönsaker i ugn Fotograf: Sentralen

Detta är ett enkelt recept som snabbt kommer att bli en ny favorit. Medan fisken sköter sig själv i ugnen hinner du både duka bordet och plocka ur diskmaskinen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Värm ugnen till 200 grader.

  • Skär laxen i lagom stora bitar.

  • Skär löken i klyftor, paprika i bitar och purjolök, morot och zucchini i skivor.

  • Blanda olivolja, timjan, oregano och grönsaker i en skål och häll blandningen i en ugnsform.

  • Häll några matskedar vatten över grönsakerna och placera laxen över.

  • Krydda med salt och peppar och täck formen med aluminiumfolie.

  • Grädda i ugnen i ca. 20 minuter.

  • Servera med lite gräddfil på toppen.

Tips: Du kan variera grönsaker och örter efter eget önskemål. Prova med lite sweet chilisås, soja eller citronsaft på fisken för addera lite extra smak