OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Rostad fänkålslaks, getostdipp och torkade oliver Fotograf: Fabian Björnstjerna

Så enkelt och så gott. Laksen grillar du 20-30 sekunder. Den ska vara röd i mitten.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Den norska odlade laksen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.
  • Rosta fänkålsfröna i het panna, rör om och när de fått färg ta av från spisen.
  • Mixa med flingsalt i kryddkvarn eller mortel.
  • Stycka laksen i avlånga bitar. Rulla laksen i fänkålsmjölet.
  • Pensla på olja och grilla på hög värme, 20–30 sekunder på varje sida. Låt vila.
  • Smula ner chévreosten i en bunke, mixa med crème fraîche. 
  • Smaka upp med svartpeppar.
  • Lägg oliverna på en tallrik med papper på. Torka i mikrovågsugn på full effekt tills de är helt torra, så de går att krossa till smulor. Strö olivsmulorna över rätten.