OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Eschabeche (en spansk inkokning) med norsk lax Fotograf: Fabian Björnstjerna

Detta är en härlig förrätt. Väldigt enkel och ett grymt alternativ för lata sommardagar på havet eller vid stranden.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Strö lite salt på laxen, låt ligga i någon timme.
  • Tärna paprikorna, morot och fänkålen.
  • Finhacka löken, kärna ur och skär upp chilifrukten
  • Fräs vitlök, lök, fänkål och morot.
  • Lägg i paprika och kryddor.
  • Slå på vitt vin. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  • Smaka av med saften från apelsinen, citronen, salt och peppar.
  • Torka av laxen och grilla, och låt laxen ”gå klart” på indirekt värme.

 
Tips!

Gör inkokningen på morgonen. Sen är det bara att grilla laxen, koka upp inkokningslagen och vid servering slå den över laxen.