OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sesamlax på asiatisk grönt Fotograf: Lina Eriksson

Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175°. 
  • Koka upp vattnet och låt nudlarna koka 3 min. Skölj i kallt vatten.
  • Skär laxen i mellanstora bitar.
  • Blanda sojaolja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.
  • Dela broccolin i små buketter, skiva paprikan och pak choi i bitar. 
  • Stek broccoli, paprika och pak choi tillsammans med wokgrönsakerna på plåt i 20 min i ugn.
  • Tillsätt äggnudlar, väl avrunna och toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 min.

Sås

  • Finhacka jordnötterna och koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna på svag värme i 10 minuter.
  • Smaka av med limesaft.
  • Servera jordnötssåsen i en skål.