OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad norsk lax på salt med småpotatis Fotograf: Lina Eriksson

Väldigt enkelt och väldigt gott att laga till en middag med goda vänner.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200°
  • Häll grovsaltet på en plåt och lägg på både potatis och paprikor. Baka i ugn i 15-20 min.
  • Ta ut paprikorna, skala och skär i bitar. Mixa i olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Rosmarinkrydda laxen och baka tillsammans med potatisen på saltbädden i ytterligare 15-20 min. Servera med paprikakrämen.