OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Råmarinerad fjordörret med avokadokräm Fotograf: Tom Haga

Detta recept är bra att servera som förrätt eller som en tapasrätt. Fjordörrets djupa, röda färg ser så läcker ut att du bara måste prova.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fjordörret i hälften längs med och skär varje bit i ca 2 mm stora skivor. Varje skiva bör vara en tugga.
  • Skala och gör juice av lime och droppa limejuice över fisken.
  • Strö över lite salt och peppar.

Avokadokräm

  • Dela avokadon i halvor, ta bort kärnan och ta ut avokadoköttet med en sked.
  • Mosa avokado till en jämn blandning tillsammans med olivolja.
  • Pressa citron, och smaka av blandningen med citronsaft, salt och peppar.

Klicka på lite avokadokräm på varje fiskbit, garnera med lite limeskal och färska örter och servera.