OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt Fotograf: Ingvar Eriksson

Den här rätten är perfekt om du vill bjuda på något gott en varm sensommardag.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Tillagningstid: 40 minuter om laxen gravas dagen innan.
 

  • Gnid in laxen med honung och salt. Låt ligga ett dygn i kylen. Skiva upp innan servering.
  • Skala och skär rotfrukterna i oregelbundna bitar. 
  • Baka i ugnen med timjan och olivolja på 175°C ca 35 minuter. 
  • Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär äpplet i tärningar. 
  • Blanda matlagningsyoghurt, äppeljuice och äppelbitar. 
  • Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp laxen och lägg rotfrukterna snyggt ovanpå laxskivorna. Klicka på äppelyoughurten.