OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Halstrad lax med rostade pinjenötter Fotograf: Ingvar Eriksson

Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i 4 bitar. 
  • Halstra laxen ca 3 min på varje sida. 
  • Flytta laxen till en tallrik (håll varm).
  • I samma panna rostar du pinjenötter, kikärter (häll av spadet och skölj först) och lök.
  • Tillsätt en rosmarinkvist och koka ur pannan med balsamvinäger. Tillsätt smöret. 
  • Smaka av med salt och peppar.