OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Olivbakad lax med toscansk brödsallad Fotograf: Lina Eriksson

Ibland är det skönt att göra det enkelt för sig. Ta färdig olivtapenad och lägg på laxen, slå in i folie. Servera med en härlig toscansk brödsallad. Det blir supergott!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Täck laxbitarna med tapenaden och smaka av med salt.
  • Slå in i folie, lägg på grillen och baka klart ca 8-10 minuter.

Serveras med toscansk brödsallad.

Toscansk brödsallad

  • Skär grönsakerna i grova bitar och blanda på ett fat.
  • Blanda olja, vinäger, riven vitlök, kapris och strimlad basilika.
  • Skär oliverna i ringar och blanda med bröd och dressing.
  • Blanda sedan med grönsakerna och riv i ytterligare basilika och smaka av med salt och svartpeppar.