OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Saltbakad lax med citron Fotograf: Lina Eriksson

Att saltbaka lax i folie på grillen låter mer avancerat än det är. Det blir fräscht och gott och passar utmärkt när du bjuder hem några trevliga vänner på sommarmiddag.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Lägg ut saltet på folie. Lägg fisken på saltet med skinnsidan ner.
  • Skär persiljan och gräslöken fint och gnid in i fisken.
  • Skär 3 citroner så tunt som möjligt och täck köttsidan, slå in fisken i folie och lägg på grillen.
  • Grilla i klotgrill under lock i ca 10-15 min. 

Citronhollandaise är gott till.