OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxwrap Scandinave Fotograf: Lina Eriksson

Barn älskar att få vara med och laga mat. Grillar ni lax i folie är det perfekt att låta dem vara med och skära grönsaker, röra ihop såser och inte minst, fylla sina egna skattkistor med sina favoriter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Smöra ett tunnbröd och lägg på ett lager med tunt skivat äpple, skär potatis i tunna skivor och lägg på äpplet.
  • Skär laxen i bitar, ca 2 cm breda och lika långa som bröden.
  • Lägg laxen på potatisen och äpplet.
  • Riv pepparroten med ett rivjärn på fina sidan.
  • Skala och strimla rödlökarna fint, toppa laxen med rödlöken och pepparroten.
  • Krydda med salt och peppar och rulla ihop. Rulla sedan in tunnbrödet i oljat aluminiumfolie och lägg på grillen.
  • Grilla ca 7-8 min på varje sida.
  • Tag bort aluminiumfoliet och ät direkt.