OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax Tandoori Fotograf: Lina Eriksson

Du behöver inte vara grillmästare för att lyckas med lax i folie. Det här paketet med tandoorikryddor blir det lite extra sting i.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i kuber om 3 cm och lägg i en skål.
  • Pressa citronen och limen.
  • Blanda tandoorikrydda med matlagningsyoghurt till en marinad, smaka av med salt och lite citronjuice.
  • Slå marinaden över laxen och blanda runt.
  • Lägg ut laxbitarna på ett ark aluminiumfolie med plats mellan bitarna.
  • Skär blomkål i små buketter och blanda med currypulver, smaka av med salt och citronjuice.
  • Lägg buketterna med laxen och toppa med fint skuren salladslök.
  • Täck med ytterligare ett ark aluminiumfolie och stäng igen kanterna.
  • Baka klart på grillen i ca 5 min.
  • Avsluta med lite färsk limejuice, toppa med mynta och persilja.