OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Kall inkokt lax med dillmajonnäs Fotograf: Joel Wåreus

Har du en gång lagat inkokt lax så kommer det bli din nya paradrätt. Med tanke på den blygsamma arbetsinsatsen som krävs, smakar den underbart och passar både till vardag och helgmiddag.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala och dela grönsakerna i grova bitar.
  • Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak.
  • Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek.
  • Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis.