OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Raggmunk med kallrökt lax och pepparrot Fotograf: Joel Wåreus

Ofta brukar man servera raggmunk med fläsk. Prova istället med kallrökt lax, pepparrot och crème fraiche.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala och riv potatisen på grova sidan av järnet.
  • Blanda med 1 ägg, 1,5 msk vetemjöl, 2 msk vatten, salt och vitpeppar.
  • Stek frasigt i olja och smör.
  • Servera med kallrökt lax, en bit riven pepparrot och crème fraiche.

Tips! Ta lite av spadet och häll runt kanterna när du steker raggmunkarna. Då blir de extra frasiga.