OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Gravlaxsallad på norsk lax Fotograf: www.spisa.nu

Gravad lax är riktigt bra sommarmat. Om du gravar själv är det lika bra att göra lite extra. Gravad lax håller sig 1-2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina ärterna och hårdkoka äggen.
  • Dela äggen på mitten och separera gula och vita.
  • Finhacka var för sig och lägg upp var för sig.
  • Skär cocktailtomater i klyftor.
  • Finhacka sallad och dill.
  • Skär gravlaxen i skivor.
  • Lägg salladen i botten av ett serveringsfat.
  • Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg och dill.
  • Servera med gravlaxsås och ett mörkt kuvertbröd till. 

Källa: www.spisa.nu